Waarom we zijn opgericht

Als jongere in de gemeente Eemsdelta is het een onmisbaar feit dat de grote kansen in het leven niet dicht bij huis liggen. Werkgelegenheid, entertainment en zelfontplooiing lijken vooral te vinden in Groningen en verder naar het zuiden. We zien dan ook dat wanneer jongeren eenmaal van dit leven geproefd hebben ze vaak niet van plan zijn terug te keren naar het hoge noorden. Wij van Jong Noord vinden dit een bijzonder spijtige ontwikkeling, en zien juist veel potentie in onze regio. 

We wonen in een gemeente met veel ruimte, natuur, rust en erfgoed. Een prachtig gegeven, maar helaas niet datgene wat jongeren aanspreekt. De keerzijde hiervan is een groot aantal evenementen, genoeg horeca en ruimte voor sport/recreatie. De combinatie van dit alles maakt voor een perfect klimaat voor toerisme, en potentie voor een hoge ‘quality of life’ voor alle leeftijden. Toch blijkt dit niet genoeg voor jongeren om in de regio te willen blijven. Dit heeft ons er toe bewogen Jong Noord op te richten, met het doel hier verandering in te brengen.

T

Visie

Jong Noord wil te werk gaan aan de hand van de visie: "Door activiteiten voor en met jongeren te organiseren, en waar nodig actie ondernemen om de kansen, leefbaarheid en werkgelegenheid voor jongeren in de gemeente Eemsdelta te vergroten."

Wat we gaan doen

Zoals je vast is opgevallen is onze visie heel breed. Natuurlijk lukt dit niet in 1 dag, en doen we alles stap voor stap. Hier onder staan een paar punten waar we ons onder andere mee bezig gaan houden.

Leefbaarheid klinkt misschien als een lastig onderwerp, maar het begint simpel! Als er meer voor jou te doen is heb je het meer naar je zin, toch? Daarom willen wij samen met jou activiteiten en evenementen organiseren voor jongeren uit de regio. Ideeën? Laat het ons weten!

Samen sta je sterker! Dit weten we allemaal, maar toch wordt er een stuk minder samen gewerkt dan wij graag zouden zien. Daarom willen wij mensen, instanties en bedrijven meer met elkaar verbinden. De eerste stap die we daar in gaan zetten is het JN Ondernemersnetwerk.

Om te kunnen weten wat er moet gebeuren moeten we eerst weten wat er speelt. Daarom drinken we graag een kopje koffie of een pilsje met je om het te hebben over de toekomst. Jouw toekomst! Hoe zie je het voor je in onze regio? Waar ben je bang voor? En waar liggen juist de kansen?

Niet alleen de gemeente, maar ook ondernemers, instanties en andere betrokkenen. Als een probleem, of juist een kans naar voren komt willen we zorgen dat iedereen die er wat mee kan daar ook van op de hoogte is. Zo kunnen we zorgen dat de dingen die er toe doen met beide handen worden aangepakt!

Het Jong Noord team

Cody Rozema
Voorzitter/webmaster

"Ik heb hier een goede jeugd gehad, maar zie net als andere mensen elders in het land meer kansen voor de toekomst. Dan kun je twee dingen doen: de makkelijke weg kiezen of je sterk maken voor waar je trots op bent. Ik koos voor de tweede optie en dat heeft mij er toe bewogen Jong Noord op te zetten..."

Marnick Joustra
Secretaris/penningmeester

"Jongeren brengen nieuwe ideeën en hebben een andere kijk op het nieuwe werken. Het is van belang dat de jongeren in onze regio samenwerken en netwerken om de werkgelegenheid te stimuleren en ruimte te creëren voor de nieuwe generatie. Een bloeiende toekomst waar we voor elkaar klaar staan. De oprichting van Jong Noord draagt hieraan bij."

Blijf op de hoogte!

Met hulp van jouw donatie

Als stichting houden we ons bezig met de leefbaarheid, werkgelegenheid en kansen van jongeren in de gemeente Eemsdelta. Dat doen we vrijwillig, maar om grote plannen uit te werken en te blijven groeien is geld nodig. Via de knop hier onder kun je vrijblijvend een bedrag naar keuze doneren.

De donatie gaat via een Rabobank betaalverzoekje, zodat je geen gedoe hebt met Ideal of het invullen van gegevens. Bedankt voor je steun!


Wil je ons steunen maar niet direct geld doneren? Lees dan hier hoe je ons gratis kan sponsoren!

Jong Noord streeft naar een meer leefbare en kansrijke toekomst voor jongeren in de regio Eemsdelta.